Η πορεία προς την άνοδο

Η Α2 ως περιπέτεια ξεκίνησε το 2017 αφού παίρνοντας το πρωτάθλημα κληρωθήκαμε στα μπαράζ στην Α2 σε εύκολο όμιλο με μεγάλο αντίπαλο τον Πελασγό Μεγαλόπολης. Στον άλλο όμιλο υπήρχαν 3 μεγάλα φαβορί: το Αρκάδι Ρεθύμνου, η Πάτρα και η Κως.
Το ημίχρονο του αγώνα με τον Πελασγό βρίσκει τον Αιγέα να προηγείται με 10 πόντους και μια ανάσα από την άνοδο. Η εικόνα της ομάδας άλλαξε ριζικά στο δεύτερο ημίχρονο που κατέληξε σε ήττα με 4 πόντους διαφορά και μεγάλη απογοήτευση σε όλα τα μέλη της αποστολής.
Η επόμενη χρονιά είναι μια επανάληψη της προηγούμενης, ίδιος όμιλος και ίδια εξέλιξη. Ο Πελασγός δεν αποδέχτηκε την πρόσκληση ανόδου την προηγούμενη χρονιά και βρεθήκαμε να ζούμε το ίδιο σενάριο στο μεταξύ μας παιχνίδι, 8 πόντους μπροστά στο ημίχρονο και ήττα με 3 στο φινάλε του παιχνιδιού. Η άνοδος σε εθνική κατηγορία πάει στον Πελασγό και πάλι, ενώ στον άλλο όμιλο το Αρκάδι Κρήτης αρπάζει την άνοδο από το φαβορί Έσπερο Πάτρας.
Το 2019 είναι η χρονιά του ονείρου της ανόδου στην Α2. Ο όμιλος στα μπαράζ είναι φωτιά με ΟΦΗ και Έσπερο Πάτρας να είναι τα φαβορί, και με Αιγέα, Καλαμάτα και Σχηματάρι θεωρητικά να παλεύουν για την τιμητική τρίτη θέση. Η ομάδα πάει στην Αθήνα με ελλείψεις αλλά χωρίς άγχος. Όμως η ομάδα πιάνει απόδοση και κερδίζει την Καλαμάτα με 15 πόντους, χάνει στον πόντο από τον Έσπερο και κάνει την έκπληξη κερδίζοντας τον ΟΦΗ με 4 πόντους και τον πετάει έξω από τη διαδικασία της ανόδου. Το Σχηματάρι αποδείχτηκε εύκολος αντίπαλος – νίκη με 20 πόντους – και ακολουθεί το ματς κλειδί με τον δεύτερο του άλλου ομίλου τον Διαγόρα Ρόδου. Ο νικητής του αγώνα παίρνει το εισιτήριο για την Α2. Ο Διαγόρας έρχεται πιο ξεκούραστος με 2 λιγότερους αγώνες αλλά ο Αιγέας καταφέρνει να πάρει την νίκη με 2 πόντους και εξασφαλίζει την πρώτη του συμμετοχή σε εθνική κατηγορία για τη σεζόν 2019 -20.
Η συμμετοχή μιας επαρχιακής ομάδας σε εθνική κατηγορία είναι μεγάλη επιτυχία. Μια κατηγορία που έχει ομάδες όπως Αθηναϊκός, Πρωτέας Βούλας, Πανιώνιος, ΕΦΑΟΖ, Ηλιούπολη, με μεγάλη ιστορία στο Γυναικείο μπάσκετ. Ο Αιγέας με βελτιωμένη εικόνα στο δεύτερο γύρο καταφέρνει να βρίσκεται στην 9η θέση της βαθμολογίας όταν έρχεται η διακοπή του πρωταθλήματος τον Μάρτιο λόγω της πανδημίας.
Η ομάδα πιο έμπειρη πλέον, ετοιμάζεται για την συμμετοχή της στην Α2 για μία ακόμη σεζόν με στόχο αρχικά την παραμονή στην κατηγορία και στη συνέχεια το πλασάρισμα σε μία καλύτερη θέση από την προηγούμενη χρονιά.

Τα κορίτσια της Ανόδου: Καρούση Ράνια, Γιασεμή Μάντυ, Παπαδοπούλου Μαρία, Κρουσουλούδη Μαρία, Γιαννιώδη Μαριάννα, Γιαννιώδη Γιάννα, Καρατζάνου Κλάρα, Σβορώνου Τζωρτζίνα, Χαλιά Αργυρώ, Δάνδουλα Μαρία, Άγκο Ρεγγίνα, Φιλιππάκη Φραγκούλα

Προπονητικό team: Γιασεμής Κώστας, Γαλάτουλας Στέλιος, Βασιλάκη Μαρία

Συνοδοί Αποστολής: Κεφάλα Μίρκα (Πρόεδρος Αιγέα), Μίτση Μαρία (Μέλος Αιγέα)

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Σε αυτά περιλαμβάνονται cookies απαραίτητα για τις βασικές λειτουργίες του δικτυακού μας τόπου.