Ο Αιγέας έτοιμος να υποδεχτεί τα παιδιά της Ακαδημίας

 

ΑΙΓΕΑΣ ACADEMY

Η νέα αγωνιστική σεζόν έφτασε και η Ακαδημία του Αιγέα ανοίγει τις πόρτες της για ακόμα μια μπασκετική χρονιά!

Υπεύθυνοι Ακαδημιών - Συνδρομές
Στην Ακαδημία Μπάσκετ του Αιγέα γίνονται δεκτά όλα τα παιδιά (αγόρια - κορίτσια) από 6 -18 ετών (από 1-1-2002 έως 31-12-2014 ) έως τη συμπλήρωση του μέγιστου αριθμού των 18 ατόμων ανά τμήμα.
Την τεχνική διεύθυνση της Ακαδημίας μας για τη σεζόν 2020-21 έχει η προπονήτρια Βασιλάκη Μαρία και την τεχνική επιμέλεια θα έχουν οι Γαλάτουλας Στέλιος (Τμήματα αγοριών) και Γιασεμή Μάντυ (Τμήματα Κοριτσιών).
Οι εγγραφές θα αρχίσουν στις 12/9 και θα πραγματοποιούνται μόνο από τη γραμματεία  των  Ακαδημιών του Αιγέα που θα βρίσκεται στο κλειστό γήπεδο Χίου.

Το κόστος της μηνιαίας συνδρομής για τους αθλητές και αθλήτριες  της ακαδημίας είναι 25€. Οι αθλητές και αθλήτριες θα καταβάλουν 25€ ως εγγραφή το μήνα Σεπτέμβριο.
Οι προπονήσεις για τη σεζόν 2020-21 θα έχουν διάρκεια 10 μηνών (Σεπτέμβριος – Ιούνιος). Η καταβολή των μηνιαίων συνδρομών για την αθλητική χρονιά 2020-21 (Σεπτέμβριος 2020 – Ιούνιος  2021) θα πρέπει να πραγματοποιείται τις πρώτες δέκα  (10) ημέρες κάθε μήνα.
Οι συνδρομές θα εξοφλούνται ΜΟΝΟ στην γραμματεία του συλλόγου στο κλειστό γυμναστήριο.

 

 Το κόστος για τα ρούχα όλων των αθλητών & αθλητριών  δεν συμπεριλαμβάνεται στην ετήσια συνδρομή.

ΠΑΚΕΤΟ ΡΟΥΧΙΣΜΟΥ
Κατά την προσέλευση για την εγγραφή του αθλητή/αθλήτριας μπορεί να πραγματοποιηθεί παραγγελία για πακέτο ρουχισμού (τελευταία ημερομηνία υποβολής παραγγελίας 31/10/2020).
Το πακέτο ρουχισμού για όλα τα τμήματα περιλαμβάνει :
⦁ 1 Φόρμα (πάνω – κάτω)
⦁ 1 warm up
⦁ Προπονητική εμφάνιση 2 όψεων (μπλε – άσπρο)


ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ
⦁ Ιατρική βεβαίωση για συμμετοχή σε κάθε είδους αθλητική δραστηριότητα
⦁ Καρδιολογικός έλεγχος (Αγωνιστικά τμήματα)
⦁ Ιατρική βεβαίωση Covid - 19

Για όλα τα παραπάνω θα ακολουθηθούν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες τήρησης των πρωτοκόλλων υγείας για την προστασία των αθλητών και προπονητών από την πανδημία του covid-19.
 

 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ
⦁ Υψηλό επίπεδο πτυχιούχων προπονητών με εμπειρία ετών.
⦁ Ολιγομελή τμήματα για την καλύτερη και δυνατή συνεργασία και προπόνηση.
⦁ Αξιολόγηση και έλεγχος προόδου κάθε αθλητή-αθλήτριας.
⦁ Παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση τραυματισμού.
⦁ Επιτυχίες – Διακρίσεις αγωνιστικών τμημάτων.
⦁ Μηνιαία πρόσκληση ειδικών συνεργατών για ενημέρωση των αθλητών και γονέων σε θέματα διατροφής, ψυχολογίας, κ.α.

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ
Στόχος της Ακαδημίας μας είναι τα παιδιά να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μπάσκετ και να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους μέσα από αρχές που διέπουν τον υγιή αθλητισμό όπως η κοινωνικότητα, η ομαδικότητα, η συνεργασία, οι ηγετικές ικανότητες και η πειθαρχία.
Πρωταρχικός στόχος της Ακαδημίας είναι τα παιδιά να ευχαριστιούνται το μπάσκετ αλλά ταυτόχρονα να αναπτύξουν την προσωπικότητα τους και να διέπετε από αρχές που θα οδηγήσουν στη διαμόρφωση ενός πολυδιάστατου αθλητή και μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας που έχει επιτυχία εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με:

Υπεύθυνη Ακαδημιών: Μαρία Βασιλάκη  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Υπεύθυνη Κοριτσιών: Μάντυ Γιασεμή 6986428849
Υπεύθυνος Αγοριών: Στέλιος Γαλάτουλας 6943586299


Websitewww.aigeasbc.gr
Facebookhttps://www.facebook.com/AigeasChiou/?view_public_for=152376871575790
 
ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 2020-21
⦁ Οι αθλητές-αθλήτριες  πρέπει να συμπεριφέρονται με σεβασμό προς τους: συναθλητές,  προπονητές, διοίκηση, διαιτητές, γραμματεία, αντιπάλους, φιλάθλους και  γονείς.
⦁ Οι αθλητές-αθλήτριες  πρέπει να είναι συνεπείς και να παρευρίσκονται έγκαιρα σε όλες τις κοινωνικές και αθλητικές εκδηλώσεις της ομάδας . Οφείλουν να βρίσκονται στο γήπεδο 10 λεπτά τουλάχιστον πριν την έναρξη της προπόνησης και την ώρα που ορίζουν οι προπονητές για τους αγώνες.
⦁ Η παρουσία των  παιδιών στις προπονήσεις είναι δικαίωμα αλλά και υποχρέωση. Εξαιρέσεις για τυχόν απουσία από τις υποχρεώσεις της ομάδας είναι λόγω ασθένειας ή μαθημάτων αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έχουν ενημερώσει προηγουμένως τον προπονητή τους.
⦁ Η συμμετοχή των παιδιών  στους αγώνες καθορίζεται εξ ολοκλήρου από τον προπονητή του τμήματος και δεν επιτρέπετε στους γονείς να έχουν οποιαδήποτε ανάμειξη σε αυτό.
⦁ Όσα  παιδιά ανήκουν στα αγωνιστικά τμήματα οφείλουν να ενημερώνουν τον προπονητή για τυχόν απουσία τους από τους αγώνες ή τις προπονήσεις της ομάδας. Σε περίπτωση που απουσιάζουν συστηματικά χωρίς να συντρέχει σοβαρός λόγος απουσίας και  στην περίπτωση συνεχιζόμενων παραβάσεων των  κανονισμών  θα αντικαθίστανται  από άλλους αθλητές-αθλήτριες της ακαδημίας.
⦁ Οι αθλητές-αθλήτριες  πρέπει να απευθύνονται στον προπονητή, για οτιδήποτε έχει σχέση με τους ίδιους και την ομάδα ( π.χ. προβλήματα σχέσεων με συναθλητές ή με τον ίδιο τον προπονητή, με γονείς, με διαιτητές, τραυματισμούς, αρρώστιες, θεραπείες με φάρμακα, ειδική διατροφή, φροντιστήρια, μαθήματα, εξετάσεις, ιδιαιτερότητες, θέματα υγείας κλπ.)
⦁ Κατά τη διάρκεια της προπόνησης  και  του αγώνα οι  παίκτες πρέπει να μένουν με την ομάδα τους και τον προπονητή τους.
⦁ Απαγορεύεται κατά τη διάρκεια της προπόνησης και του αγώνα οι αθλητές να φορούν αξεσουάρ (σκουλαρίκια, βραχιόλια, δαχτυλίδια κ.α.)  τα οποία είναι επικίνδυνα για τον τραυματισμό των ίδιων και των συναθλητών τους.
⦁ Οι αθλητές-αθλήτριες  οφείλουν να διατηρούν καθαρές και σε καλή κατάσταση τις στολές των αγώνων που τους παρέχει ο σύλλογος και να προσέρχονται στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας με αυτές.
⦁ Οι αθλητές –αθλήτριες υποχρεούνται να διατηρούν τους χώρους προπόνησης  και των αποδυτήριων καθαρούς μετά την αποχώρηση τους από αυτά.
 
Κατάταξη σε τμήματα προπονήσεων
Με την έναρξη της περιόδου τα παιδιά κατατάσσονται σε τμήματα με κριτήριο την ηλικία και τις τεχνικές γνώσεις που έχουν.  Η κατάταξη γίνεται από τους προπονητές των τμημάτων με την έγκριση της υπεύθυνης προπονήτριας της ακαδημίας. Κατά την διάρκεια της περιόδου μετά από πρόταση του προπονητή του τμήματος και με την σύμφωνη γνώμη της υπεύθυνης προπονήτριας της ακαδημίας μπορεί να γίνει αλλαγή του τμήματος του παιδιού και της ομάδας.

Με το τέλος της εκάστοτε αγωνιστικής περιόδου γίνεται αξιολόγηση του κάθε αθλητή-αθλήτριας  από τους προπονητές και ενημερώνεται ο αθλητής-αθλήτρια  και ο έχων την επιμέλεια, σε ποιο  τμήμα θα ανήκει  την επόμενη σεζόν. Στη περίπτωση που αθλητής-αθλήτρια  του συλλόγου  ο οποίος έχει δελτίο , αγωνίστηκε σε επίσημους αγώνες της ομάδας  και δεν επιθυμεί να παραμείνει στο σύλλογο τότε η κάθε περίπτωση αξιολογείται από τη διοίκηση της ακαδημίας ξεχωριστά. Στη περίπτωση που η ομάδα κρίνει - έχει ενημερώσει τον αθλητή-αθλήτρια  ότι δεν θα είναι μέλος αγωνιστικού τμήματος και ο αθλητής-αθλήτρια  θέλει να αποχωρήσει τότε διαγράφεται από τις λίστες του Αιγέα έχοντας εξοφλήσει την ετήσια συνδρομή και όποια έξοδα έχει καταβάλει ο Σύλλογος για τον συγκεκριμένο αθλητή-αθλήτρια .
 Για οποιοδήποτε παράπονο ή απορία τους, οι γονείς μπορούν να απευθύνονται στην υπεύθυνη της Ακαδημίας αν κριθεί αναγκαίο. Στην περίπτωση που ο γονέας κρίνει ότι η απάντηση των υπευθύνων της Ακαδημίας  δεν είναι ικανοποιητική, μπορεί να απευθυνθεί στην Διοίκηση του Αιγέα. Το έργο των προπονητών είναι η προπόνηση και η διαχείριση των αγώνων, καμία  διοικητική ή άλλη ευθύνη δεν έχουν και  κρίνονται από τους  υπεύθυνους  της Ακαδημίας  και κατ’ επέκταση από την Διοίκηση του Αιγέα. 

 

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Σε αυτά περιλαμβάνονται cookies απαραίτητα για τις βασικές λειτουργίες του δικτυακού μας τόπου.